ПОЧЕТНА2020-01-17T14:25:07+01:00
Loading...

Агенција за филм

Новости од македонската филмска сцена

СИТЕ НОВОСТИ

“Медена земја”

КОНКУРСИ

ОТВОРЕНИ КОНКУРСИ НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ФИЛМ

Ве информираме дека European Film Promotion (EFP) го отвори повикот за аплицирање за следното издание на програмата Shooting Stars која ќе се реализира во рамките Берлинскиот филмски фестивал во 2020 година. Целта на оваа програма е претставување на актерски таленти пред пошироката кинематографска јавност.

Според условите за аплицирање во EFP, повикот е отворен за актери на возраст до 32 години кои веќе имаат успешна кариера во земјата и кои имале главна улога во македонска или странска продукција во последните две години. Помеѓу останатите услови потребно е и добро познавање на англискиот јазик, спремност за работа во меѓународна средина и подготвеност на кандидатот да соработува во сите прес и промотивни активности за време на задолжителното присуство во Берлин помеѓу 20-25 февруари 2020 година. Исто така, предност ќе има актер / актерка чија улога или филм биле или ќе бидат наградени, односно ако нивниот филм е добро познат.

Формуларот за апликација заедно со прилозите може да се достават до 2. октомври 2019 година на: anita.stojcheska@filmagency.gov.mk како и во Архивата на Агенцијата за филм на Република Македонија.

Откако кандидатот ќе биде избран, од негова страна потребно е да бидат доставени и дополнителни материјали за кои истиот дополнително ќе биде известен.

За повеќе информации можете да се обратите до Агенцијата како и да ја посетите страницата https://www.efp-online.com/en/project_talent_pomotion/shooting_stars.php.

СИТЕ КОНКУРСИ