Апулија Филм Форум 2019

Фондацијата за филмска комисија на Апулија го претстави десеттото издание на филмскиот форум Апулија, кој се одржува во Бриндизи на 10-11ти-12ти октомври 2019 година.

Филмскиот форум на Апулија има за цел да ги промовира процесите на копродукција и размена на најдобри практики со цел да ги подобри оперативните методи на вклучените професионалци, насочувајќи ги кон изборот на регионот Пуља како место за нивните филмови.

Ова издание исто така содржи два дела: италијански и странски.

Италијанскиот дел е наменет за аудиовизуелни проекти од национални продуценти кои бараат странски копродуценти.

Странскиот дел е за аудиовизуелни проекти од производители од која било земја во потрага по италијански копродуценти или италијански извршни продуценти.

Можно е да се аплицира со филмски во фаза на развој, кој ќе биде снимен целосно или делумно во Пуља (приказната не треба да се постави во Пуља), со најмалку 30% од обезбедениот буџет.

Краен рок за пријава: 26 август 2019 година.

Комитетот за селекција ќе ги оценува поднесените проекти во согласност со целите на Јавниот повик, истовремено земајќи ги предвид бараните документи.

Резултатите од селекцијата ќе бидат објавени на веб-страницата http://en.apuliafilmcommission.it/projects/apulia-film-forum

2019-06-12T12:25:52+00:00