Времетраење:  90 мин.

Режисер:  Коле Ангеловски

Продуцент:  Горан Стојилковиќ

Монтажа:  Блаже Дулев

Сценарио:  Коле Ангеловски

Директор на Фотографија:  Роберт Јанкулоски

Главни Улоги:  Нина Деан, Атанас Атанасовски

Кратка содржина:
“Ах љубов моја” е филм за позната пеачка, која по успешна турнеа низ Турција и бурните емотивини проблеми што ги има по раскинувањето на долгогодишната љубовна врска, доаѓа во еден хотел да се одмори во мир и тишина, далеку од јавноста и новинарите. Меѓутоа се појаува нејзиниот поранешен љубовник, за да се поздрави со неа и се тргнува наопаку. Изненадувачки средби, неочекувани личности, ситуации типични за комедија на ситуации…


Фестивали:

  • Скопје филм фестивал, Македонија, 2017
  • Balkan Film & Food Festival, Албанија, 2017
  • Festival of Mediterranean and European Film Trebinje, Босна и Херцеговина, 2017
  • FerFilm Festival, Косово, 2017 – Најдобар Игран Филм
  • Macedonian Cinema Days, Австралија, 2017
  • Macedonian Film Festival, Канада, 2017
  • SEEFF à Berlin, Берлин, Германија, 2018
  • IFF Love is Folly, Варна, Бугарија, 2018

Продуцентски куќи:
Авард Филм и Видео
Коста Новаковиќ 1A/32
1000 Скопје, Македонија
+389 78346905
goran@award.com.mk
www.award-film.com

КТ Филм и Медиа
ул. Климент Охридски бр.96
1000, Скопје, Македонија
ktfilmmedia@gmail.com

Квазар Филм
ул. Аминта Трети бр.67
1000, Скопје, Р. Македонија
office@quasarfilm.mk