Оригинален формат:  DCP

Година на објавување:  2015

Времетраење:  84′

Режисер:   Адриано Валерио (Филмографија)

Продуцент:   Емануеле Неспека, Марио Мацарото, Адриана Соломон, Димитар Николов, Иван Тонев

Монтажа:  Каталин Кристутиу

Сценарио:  Адриано Валерио, Ецио Абате

Директор на Фотографија:  Џонатан Рикебург

Музика:  Асен Аврамов

Главни Улоги:  Едоардо Габриелини, Елена Радоничиќ, Пиера Дели Еспости, Стефан Велничиук, Ованес Торосјан

Кратка содржина:
Светската криза не само што ги засега Иво и Клара, всушност им тежи и прави да е невозможно да им се остварат нивните соништа. Тие се двајца странци, кои ги делат нивните триесет години и незадоволството за она што ги опкружува. Иво и Клара се сретнаа случајно и се препознаа во несигурната рамнотежа на нивните животи. Значи низ серија на неочекувани настани, Иво и Клара се запознават во Рим, а потоа заминуваат во Романија, каде што Иво, обратниот имигрант, ќе биде дочекан со раширени раце. Иво ќе се бори да си ги оствари соништата, благодарејќи на помошта од Дон Ион, кој бил десна рака на чичко му на Иво и поранешен голман на легендарната Стеауа од Букурешт, Шампионот на Европа. Клара е вљубена во Иво, но во друга земја. Дали овој егзил всушност е нивниот единствен начин да ја најдат среќата?


Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Movimento Film S.r.l.
Via Mastro Georgio 15,
Rome, Italy, 00153
+3906 95558435
info@movimentofilm.it
www.movimentofilm.it

Parada Film Productions
Str. Constantin Bosianu,nr. 23,
040505, Bucharest,
Romania
+40723 200640
ada.solomon@gmail.com
www.paradafilm.ro

КТ Филм и Медиа
Ул. Климент Охридски 96,
7000 Битола, Македонија
+389 76 477 542
ktfilmmedia@gmail.com
www.ktfilmedia.mk

Ars Digital
Str. Popova Shapka 19,
1505 Sofia,
Bulgaria
+3592 8468361
office@arsdigital.org
www.arsdigital.org

Галерија