Оригинален формат: DCP

Година на објавување: 2015

Режисер: Стојан Вујичиќ

Продуцент: Огнен Антов

Монтажа: Ванчо Мираковски, Михаил Димитров

Сценарио: Ева Камчева

Директор на Фотографија: Димо Попов

Музика: Оливер Димитров

Главни Улоги: Тони Михајловски, Камка Тоциновски, Моника Бошковиќ, Леон Кемал, Санела Емин


Кратка содржина:

„Брат за еден ден“ е приказна од нашиот град, нашите улици, нашето маало. А, сепак може да се случи секаде. Едно сосема модерно тричлено семејство, во трка со време и пари посветува малку време на својата 5 годишна ќерка, Ања. Немаат ни време а, ни нерви да се објаснуваат со неа па затоа добива се што сака, само за тие „да си купат мир“. „Брат за еден ден“ – на прв поглед изгледа дека е приказна за различни националности. Всушност ние и тие се однесува на детскиот свет и светот на возрасните.


Продуцентски куќи:
Лунар продукција
ул.Михаил Чаков13/2/10
+38975323337 
lunarmacedonia@gmail.com/