Брус Ли е кукавица (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
15 мин.
Режисер:
Синиша Ефтимов, Бојан Трифуновски
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриовски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Божидар Јовановиќ
Сценарио:
Синиша Ефтимов, Бојан Трифуновски
Директор на Фотографија:
Кристијан Војдановски
Музика:
PMG, The John
Главни Улоги:
Дејан Лилиќ, Оливер Митковски, Мирко Попов
Кратка содржина:

Тројца браќа. Еден град. Многу соништа. Нема супер херои, ниту пак сериски убијци. Тато е мртов. Тројцата браќа се обидуваат да направат краток филм, за таа цел го пишуваат првиот нацрт за три години. Во меѓувреме се преправаат дека се мрзливи богови, а покривот е нивниот храм. Таму тие размислуваат за повеќето непознати субјекти, во однос на градот во кој живеат. Пушат премногу и размислуваат за насловот на филмот. Тоа се двајца браќа кои се обидуваат да направат филм, а третиот е кретен.

Награди:

Специјална награда од жири – Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk
2018-09-21T11:51:32+00:00