Вистинската приказна за Хансел и Гретел

Оригинален формат:
2K widescreen (2048×871)
Година на објавување:
2010
Времетраење:
13 мин.
Режисер:
Гоце Цветановски
Продуцент:
Гоце Цветановски
Кратка содржина:

Гатање наспроти храброст…. Темна приказна која што е адаптирана на класичната приказна од Браќата Грим.

Награди:

Специјална диплома од жири – АСТЕРФЕСТ Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Струмица, Македонија, 2011

Диплома ASIFA Србија – БАЛКАНИМА Европски фестивал на анимиран филм, Белград, Србија, 2010

Фестивали:

Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015

Анима Мунди, Рио де Женеиро и Сао Паоло, Бразил, 2010

Картун Клуб Римини, Италија, 2010

Фантастик Филм Фестивал Лунд, Шведска, 2010

МотелX Лисабон – Меѓународен Хорор Филм Фестивал, Португалија, 2010

Фестивал на македонски филм, Мелбурн, Австралија, 2010

Tрст „Наука и Фикција“ Филмски Фестивал, Италија, 2010

Aниматека – Меѓународен Фестивал за анимација, Љубљана, Словенија, 2010

Детриот Индепендент Филм Фестивал, Мичиген, САД, 2011

Истанбул Фестивал за анимиран филм, Турција, 2010

See a Paris – Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2011

Скопски Филм Фестивал, Македонија, 2011

KАН Фестивал Вроцлав, Полска, 2011

Фестивал на чудесниот филм, Париз, Франција, 2011

Фестивал „Од другата страна на огледалото“, Св. Етјен де Шињи, 2011

„Една минута“ Филмски Фестивал, Аарау, Швајцарија, 2011

Бош Фестивал, Гевгелија, Македонија 2011

„Анибар анимација“ Филмски Фестивал, Косово, 2011

„Анимакурсд“ Хорор Филм Фестивал, Рио де Женеиро, Бразил, 2011

„Голден Kукер – Софија“ Фестивал за анимација, Софија, Бугарија, 2011

„Анимест“ Филмски Фестивал, Букурешт, Романија, 2011

Бања Луканима Филмски Фестивал, Бања Лука, БиХ, 2011

Македонски Филмски Фестивал, Торонто, Канада, 2011

Анимакс Скопје Фест, Скопје, Македонија, 2011

„Dead by dawn“ Фестивал на хорор филм, Единбург, Шкотска, 2011

In the Palace Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Бугарија, 2012

Официјална Веб страница:
Продуцентски куќи:
Македонска Крепост
Владимир Комаров 18б/1/20
1000 Скопје, Р.Македонија
www.mkrepost.com
info@mkrepost.com

Трејлер

2018-10-22T13:21:19+00:00