Внатре

Оригинален формат:
2K (16:9)
Година на објавување:
2009
Времетраење:
8 мин.
Режисер:
Иван Ивановски
Продуцент:
Виолета Качакова
Монтажа:
Доријан Миловановиќ
Сценарио:
Иван Ивановски
Директор на Фотографија:
Иван Ивановски
Музика:
Владимир Каевски и Иван Ивановски
Кратка содржина:

Внатре, во простор помеѓу четири ѕидови; Внатре во еден индивидуален свет на халуцинации и очекувања… Филмот Осаменост го претставува осамениот свет на ликот, кој што живее во носталгија од моменти од минатото кои што ги поминал со неговата сакана.

Награди:

Специјално признание – „АстерФест“ Струмица, 2010

Награда за најдобар анимиран филм – Kритерион Синема Клуб, Сараево, 2009

Специјално признание од член на жири Мати Хагелберг – „Аниматека“ Меѓународен фестивал на анимиран филм, Љубљана, 2009

Фестивали:

Фестивал на краткометражен филм во Гренобл, Франција, 2016

Филмски фестивал Giffoni Experience, Италија, 2015

Balkan Snapshots Филмски Фестивал, Амстердам/Холандија, 2009

Балканима, Белград/Србија, 2009

Филмски Фестивал, Сараево, Босна и Херцеговина, 2009

KЛИК! Фестивал на анимиран филм, Амстердам, Холандија, 2009

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“ Битола, Македонија, 2009

ДОТФест Онлајн Филмски Фестивал, 2009

Адана „Golden Boll“ Фестивал на краткометражен медитерански филм, Турција, 2010

San Giò – Верона Видео фестивал, Италија, 2010

БЕЛЕФ – Белградски Летен Фестивал, 2010

4 Синхронизирани Градови – Фестивал за независен филм и визуелни уметности (Приштина /Косово, Амстердам/Холандија, Сараево/Босна и Херцеговина и Скопје/Македонија), 2010

Yasujiro Ozu Меѓународен Филмски Фестивал, Модена, Италија, 2010

Меѓународен Филмски фестивал, Детроит, САД

StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Марибор/Словенија, 2011

Фестивал на краткометражен филм „Кратка Форма“ ,Горњи Милановац/Србија, 2011

Меѓународен ден на анимиран филм во организација на ASIFA , Будимпешта/Унгарија – прикажан како дел од специјалната селекција на StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал 2011

StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал ,Гижицко/Полска, 2011

StopTrik Меѓународен Филмски Фестивал, Кошице, Словачка, 2012

2018-10-22T15:24:10+00:00