Година на објавување:  2011

Времетраење:  53 мин.

Режисер:  Киро Урдин

Продуцент:  Осмоза Продукција, Картер Филм Продукција

Монтажа:   Владимир Петровски – Картер

Сценарио:  Киро Урдин

Директор на Фотографија:   Бранд Феро

Музика:  Венко Серафимов, Васко Серафимов

Кратка содржина:
Документарен филм инспириран од африканската дивина. Ова долгометражно уметничко остварување е снимано на локации во Масаи Мара во Кенија и Танзанија. Главните улоги во филмот ги толкуваат лавови, хиени, слонови, бабуни и зебри. Луѓето имаат исклучиво споредна улога во овој возбудлив документарец за паралелниот универзум и секојдневниот живот во дивината, кој повлекува паралела со човечката борба за опстанок во цивилизираната џунгла на современото општество.


Награди:

Добитник на “Голема панда” за најдобар филм во категоријата животна средина – Меѓународен фестивал на филмови посветени на животните и заштита на животната, Јаан, Кина, 2012

Официјална Веб страница:
Продуцентски куќи:

Осмоза Продукција

Картер Филм продукција

Црниче 30а 1000

Скопје, Р. Македонија

karter@karterfilm.com