Година на објавување:  2015

Времетраење:  10′

Режисер: Владимир Лукаш

Продуцент: Жарко Иванов

Монтажа: Владимир Лукаш, Жарко Иванов, Крсте Господиновски

Сценарио: Иван Шопов

Директор на Фотографија: Жарко Иванов

Музика: Владимир Лукаш

Кратка содржина:
Девојка стои на врв од зграда, гледа надолу кон градот и во еден момент скока. Паѓа со затворени очи и одеднаш се наоѓа во ливада опкружена од бизарни ликови. Еден од ликовите вртејќи хулахоп, го фрла кон девојката и таа почнува да го врти. Бројот на хулахопите се зголемува и девојката се расчленува на повеќе делови. Деловите од девојката расфлани низ ливадата ги пронаоѓа суштество кое ја составува и ја фрла. Девојката повторно паѓа, се приземјува на подвижна лента на сред ливада, додека од густите грмушки ја набљудуваат непријателски настроени суштества. Ја бркаат до раб на провалија од кој девојката паѓа и се приземјува во театар во кој едно суштество на сцената ја држи нејзината глава. Завесите зад него се отвараат и се гледа обезглавената девојка како лета со чадор низ невреме. Девојката повторно паѓа и се приземјува во густа шума каде исплашена бега од сеништата кои ја опкружуваат…


Фестивали:
 • Manaki Film Festival, Македонија,  2016
 • Cinedays, Македонија,  2015
 • Animax, Македонија,  2015 – Посебни пофалби
 • Asterfest, Македонија,  2016
 • Sarajevo Film Festival, Босна и Херцеговина,  2016
 • Skopje Film Festival, Македонија,  2016
 • CEE Ningbo, Кина,  2016
 • Drimon, Македонија,  2016
 • Stop Trik Film Festival, Словенија и Полска,  2016
 • Bosh Festival, Македонија,  2016
 • Balkanima, Србија,  2016
 • Tuzla Film Festival, Босна и Херцеговина,  2016
 • Animateka, Словенија,  2016
 • L’Acquila Film Festival, Италија,  2016
 • Post Mortem, Мексико,  2016
 • Video Babel, Перу,  2016
 • Trieste Film Festival, Италија,  2017
 • Balkan Film Food Festival, Албанија,  2017 – Најдобар анимиран филм
 • Foto Film Tijuana, Мексико,  2017
 • Helsinki International Film Festival, Финска,  2017
 • FEKK, Словенија,  2017

Продуцентски куќи:

Флип Бук Продакшн

Багдадска 26/1-3 1000 Скопје,

Македонија ubanob@gmail.com