Деца на сонцето

Оригинален формат:
2K ARRIRAW
Година на објавување:
2014
Времетраење:
87`
Режисер:
Антонио Митриќески
Продуцент:
Дејан Милошевски
Монтажа:
Андрија Зафрановиќ
Сценарио:
Гордан Михиќ
Директор на Фотографија:
Јарослав Шода
Музика:
Влатко Стефановски
Главни улоги:
Ивана Павлаковиќ, Кире Џотевски, Мето Јованоски, Емир Хаџихафизбеговиќ
Кратка содржина:

„Деца на сонцето“ е филм, базиран врз еден модерен неореализам. Суптилна социјална драма со лесни апсурдни ситуации . Еден од главните ликови е Aнгела, млада девојка која барајќи го својот пат, бегајќи од својата фамилија влегува во мафијата, за на крај повторно да и се врати. А пак Mарко, нејзината љубoв, неможе да излезе од мафијата. Нивната љубов завршува несреќно.

Награди:

Најдобар долгометражен филм – Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

Најдобра режија – Macedonian Cinema Days, Хурствил, САД, 2015

Фестивали:

Меѓународен филмски фестивал, Варна, Бугарија, 2015

Филмски фестивал – Денови на македонскиот филм, Хурствил, САД,2015

Меѓународен филмски фестивал, Тетово, Македонија, 2015

Меѓународен филмски фестивал ФЕСТ, Белград, Србија, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Пекинг, Кина, 2015

Меѓународен филмски фестивал,Белоит, САД, 2015

Меѓународен филмски фестивал „Реинденс“, Лондон, Велика, Британија, 2014

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

Продуцентски куќи:
Хоризонт Филм 
Франклин Рузвелт 2-8
1000 Скопје, Македонија
amitrikeski@gmail.com
revolutionmkd@gmail.com

Копродукциски куќи:

Револутион ДООЕЛ
АСНОМ 24-3/4
1000 Скопје, Р. Македонија
revolutionmkd@gmail.com
www.revolutionmkd.com


Living Pictures
Vase Carapica 5
Belgrade, 11000 Serbia
office@lp.co.rs
2018-10-29T13:38:32+00:00