Долу од рајот

Оригинален формат:
HD
 
Година на објавување:
2015
 
Времетраење:
20′
 
Режисер:
Саша Станишиќ
 
Продуцент:
Бојан Станишиќ
 
Монтажа:
Блаже Дулев
 
Сценарио:
Кристина Христова – Николова
 
Директор на Фотографија:
Горан Наумовски
 
Музика:
Баба Зула
 
Главни Улоги:
Ана Осавкова, Зоран Бојаровски, Кристина Христова Николова, Соња Осавкова
 
Кратка содржина:

Ана, девојче од петнаесет години, ја заменува својата СИМ картичка од телефонот со онаа на нејзиниот починат дедо. Почнува да се мајтапи со членовите на семејството – испраќa пораки од телефонот на дедо си представувајќи се во негово име. Ситуацијата станува сериозна кога една од пораките станува реалност.

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

 
Продуцентски куќи:
Катавеј
Прашка бр.23
1000 Скопје, 
Македонија
cutawaymkd@gmail.com 
www.cutaway.mk 


Ars Digital - Sofia 
Popova shapka 19
Sofia 1505
Bulgaria 
www.arsdigital.org 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2018-11-15T17:50:18+00:00