Оригинален формат:  2K

Година на објавување:  2016

Времетраење:  90′

Режисер:  Фатон Бајрактари (Филмографија)

Продуцент:  Трим Муслиу

Монтажа:  Блаже Дулев

Сценарио:  Зимбер Келменди

Музика:  Дарко Спасовски, Горан Керкез

Главни Улоги:  Донат Коџа

Кратка содржина:
Агрон неколку години бил изчезнат за време на војната (воени изчезнати). Една вечер тој се враќа дома. Тоа го шокира семејството. Кај нив се раѓа една дилема: Како да им кажат на другите за неговото враќање?! Многу проекти во селото се направени во име на неговата “херојска смрт”. Ако тој се појави, ќе настанат проблеми за профитерите од проектите. Неговото семејство прима финансиска помош (како семејство на паднат борец) и во име на тие средства имаат подигнат кредит. Сега Агрон има две солуции да излезе јавно или пак да чека проектите да завршат. Поминува еден месец, Агрон е дома, а во дворот на Училиштето кое го носи неговото име се дига неговиот споменик.Тој веќе се одлучил…


Продуцентски куќи:
CIP – CINEPRODUCTION:
Ул. Мухамет Фејза
билдинг Роиал влез. ц15/13, 3.4
+377 44 672 107
cineproduction_ks@yahoo.com

Арнел Продакшен
БЛОК 82 БА/12
1200 Тетово
+38972229863
arnelproduction@gmail.com