Жената на мојот живот

Оригинален формат:
DCP / 35 mm
Година на објавување:
2015
Времетраење:
103`
Режисер:
Антониј Дончев (Филмографија)
Продуцент:
Димитар Николов, Иван Тонев, Петер Велцлов, Шакаван Идреес
Монтажа:
Огњан Иванов
Сценарио:
Али Талиб, Антониј Дончев, Иван Тонев
Директор на Фотографија:
Иван Тонев
Музика:
Владимир Џамбазов
Главни Улоги:
Соран Ебраим,Виолета Марковска, Кристина Христова Николова, Блаже Димитров, Кире Ѓоревски, Селим Акгул, Јилмаз Јалцин, Михаил Билалов, Силвиа Петкова, Виолета Марковска
Кратка содржина:

Петгодишниот Азад (Курд од Ирак) е верен со неговата братучетка Виан, но војната ги разделува. По 15 години патувајќи за Европа, тој случајно ја сретнува и се вљубува во неа, не сеќавајќи се дека таа е всушност неговата вереница. Виан пак е вклучена во смртоносна политичка игра и не може да му го открие својот идентитет. Азад по секоја цена се обидува да ја спаси, дури и ако останат двајцата разделени засекогаш. Дали љубовта повторно ќе покаже дека е посилна од тероризмот?

Фестивали:

Фестивал на филмови од југоисточна Европа (SEE Film Festival), Париз, Франција, 2016

Фестивал на филмови од југоисточна Европа (SEE Film Festival), Берлин, Германија, 2016

Меѓународен филмски фестивал ФЕБИОФЕСТ, Прага, Република Чешка, 2016

Фестивал Синеманиа, Бугарија, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Каиро, Египет, 2015

АРАС Филм Фестивал, Франција, 2015

Филмски фестивал „Златен портокал“, Анталија, Турција, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Софија, Бугарија, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Москва, Русија, 2015

Фестивал Аполонија Арт, Созопол, Бугарија, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Романија, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Едрене, Турција, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Кипар, 2015

Фестивал на бугарски игран филм „Златна роза“, Бугарија, 2015

Филмски фестивал, Монголија, 2015

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Официјална Веб страница:
Продуцентски куќи:
Ars Ltd. 
58 Yanko Sakazov blvd.
1505 Sofia, 
Bulgaria
office@arsdigital.org 
www.arsdigital.org 

Кт Филм и Медиа
Климент Охридски 96
1000 Скопје, Македонија
ktfilmmmedia@gmail.com
www.ktfilmedia.mk 


Hawena
Erbil/Hamren
Republic of Iraq

Peter Film 
Production SRL
Str. Crisan nr.30,
70000 Buftea Ilfov,  
Romania
2018-10-22T16:00:06+00:00