Заврши снимањето на краткиот игран филм „Обид за среќна приказна“

06/09/2017

Минатата недела заврши снимањето на краткометражниот филм „Обид за среќна приказна“.

Сценарист и режисер на филмот „Обид за среќна приказна“ е Лавинија Софрониевска. Извршен продуцент е Ивана Шекуткоска, a директор на фотографија е Дарко Секуловски. Филмот е поддржан од Агенцијата за филм на РМ, продуцент е Факултетот за драмски уметности во Скопје, а како копродуценти се јавуваат Стримон филм и Fx3x.

Краткометражниот филм е драма во кој се разработува приказната за сфаќањата на децата и возрасните, за концептите на љубов, среќа и тага.

Во главните улоги се: Тамара Ристоска, Филип Трајковиќ, Кристина Леловац, Игор Ангелов, Матеа  Јанковска, Весна Тодоровска и Јана Никодиновска.

2018-09-16T19:32:40+00:00