Оригинален формат: HD

Година на објавување: 2007

Времетраење: 30 мин

Режисер: Арбен Тачи

Продуцент: Сабедин Селмани

Извршен Продуцент: Мирсад Исеини

Монтажа: Фадил Весели

Сценарио: Арбен Тачи

Директор на Фотографија: Владимир Самоиловски

Музика: Фатос Љумни, Теута Халими

Главни Улоги: Арзим Фазила, Петрит Незири, Музафер Етеми


Кратка содржина:

Филмот ја објаснува ситуацијата на студент кој живее сам во голема куќа, додека неговите родители работат во странство, тој го запоставил нормалниот ритам на својот живот, всушност може да спие во текот на ноќта и ова го загрижува многу, бидејќи тој не може да го победи стравот од неидентификувани звуци во неговата куќа. Неговиот соученик исто така е вклучен во играта, тој се обидува да го смири на почетокот, но подоцна тој ја сфаќа сериозно неговата состојба како страв од темнината што го прави главниот лик уште поопседнат со тоа што е околу него а неможе да го види.


Награди:

Награда за најдобра монтажа-9/11 Film Festival, Приштина, Косово, 2008


Фестивали:

  • Tirana International Film Festival, Албанија, 2007(Натпреварувачка програма за албански филм)
  • NYIIFVF (New York International Film & Video Festival), Њујорк, САД, 2008 (Официјална програма)

Продуцентски куќи:
АРБ Филм 
Љубе Б. Пиш 31
1200 тетово, Македонија
arben_th@hotmail.com