Режисер: Андреј Илиевски-Волкашин

Продуцент: Елена Станишева

Сценарист: Андреј Илиевски-Волкашин

Директор на фотографија: Кирил Проданов

Едитор: Невелин Вулчев

Музика: Игор Василев Новоградска

Каст: Ведран Делиџаков, Габриела Петрушева, Марјан Најдовски


Синопсис:

Горчливо-слатка приказна за почетоците на пријателство помеѓу деветгодишниот јунак Марио и ексцентричниот геј дечко Борче, соочено со стравот и предрасудите на родителите на Марио, во едно зафрлено македонско гратче.


MK, БГ | 2019 | Драма | Продукција VEDA FILM Productions Ко-продукција by EQUAL srl

elena.staniseva@gmail.com