Игра и спас (Работен наслов: Подигравка)

Оригинален формат:
2K
Година на објавување:
2013
Времетраење:
15 мин.
Режисер:
Горан Тренчовски
Продуцент:
Дејан Милошевски
Монтажа:
Аристид Филактов
Сценарио:
Васе Манчев
Директор на Фотографија:
Слаѓан Милошевски
Музика:
Драган Даутовски
Главни Улоги:
Коста Ангов, Зора Ѓоргиева, Салаетин Билал, Мартина Тапарчевска, Костадин Дрваров
Кратка содржина:

Глигор, навраќајќи се на драматичните сцени од своето минато, кога славата и возбудата биле едиствената поткрепа за верба во времето што наближува – од пукотливите игри за стрeлање птици, од нежните мигови со Марија, од туѓиот подбив и од бесмислените херојства – конечно на крајот излагува од тој апсурден обрач, како нов, пречистен и преобразен човек, посветен кон родното огниште и Божјото спасение.

Фестивали:

Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

Филмски фестивал во Кошице, Словачка, 2014

Tracce Cinematographiche Film Fest, Италија, 2014

Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2013 Shortz Видео/Филм Фестивал, Нови Сад, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

Фестивал на краткометражен филм „Гледам Бог“, Москва, Русија, 2013

SEE a Paris Фестивал на филмови од југоисточна Европа, Париз, Франција, 2013

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2013

Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм, Белград, Србија, 2013

Продуцентски куќи:
Револутион ДООЕЛ
Адреса: Сава Ковачевиќ 47Ј 2/13
1000 Скопје, Р. Македонија
Тел: +38970276394
Fax: + 389 2 2477936
revolutionmkd@gmail.com
www.play-and-save.com
www.revolutionmkd.com
2018-11-15T17:39:18+00:00