Инферно

Оригинален формат:
ARRI RAW 3K
Година на објавување:
2014
Времетраење:
113`
Режисер:
Винко Модерндорфер (Филмографија)
Продуцент:
Ева Рорман, Анкица Јуриќ Тилиќ, Владимир Анастасов, Ангела Несторовска, Билјана Првановиќ, Срџан Драгојевиќ
Сценарио:
Винко Модерндорфер
Директор на Фотографија:
Мирко Пивчевич
Главни Улоги:
Марко Мандиќ, Медеа Новак, Марко Буквиќ, Лара Волавшек, Ренато Јенчек, Јернеј Шугман
Кратка содржина:

Маре, кој останал без работа, и неговото семејство секојдневно се борат за опстанок во капиталистичкото општество кое безмилосно си поигрува со судбините на луѓето.

Награди:

Втората награда „Живојин Жика Павловиќ“ – Интернационален фестивал за филмска режија, Лесковец, Србија, 2015

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2015

“SEE a Paris” Фестивал на југоисточен филм, Париз, Франција, 2015

Филмски фестивал „Црни ноќи“, Талин, Естонија, 2014

Меѓународен филмски фестивал, Бусан, Јужна Кореја, 2014

CINEMED – Меѓународен фестивал на медитерански филм,Монпеље, Франција, 2014

Продуцентски куќи:
FORUM LJUBLJANA
Metelkova 6
SI-1000 LJUBLJANA, 
SLOVENIJA
tel:+386 1/43 14 254  
fax: +386 1/433 80 74
eva.rohrman@mail.ljudmila.org

Сектор Филм
Алберт Ајнштајн 9/14
1000 Скопје, 
Македонија
T/F: 389 2 3296 619
office@sektor.com.mk
www.sektor.com.mk

Kinorama
Štoosova 25
10000 Zagreb, 
Hrvatska
Tel: +385 1 231 6787

Fax: +385 1 231 6788

info@kinorama.hr
www.kinorama.hr

Delirium
Palackova 8/II
11000 Belgrade, 
Serbia
Tel: +381 11 3694915
Fax: +381 11 3675928
biljana.prvanovic@sbb.rs
2018-10-22T16:03:16+00:00