Режисер:  Даријан Пејовски

Продуцент: Кристијан Буровски, Димитар Минов, Томи Салковски

Сценарист: Даријан Пејовски

Директор на фотографија:  Дејан Димоски

Монтажер:  Дејан Смилески

Музика:  Александар Пејовски


Кратка содржина:

“Камена Градина” е краток, експериментален, документарен филм, посветен на Старата скопска чаршија. Во едно деноноќие, преку неколку занаетчии, го следиме нивното секојдневие, разноликоста на културите и богатата историја, на единственото место во градот Скопје, кое низ вековите го задржало својот автентичен изглед.


MK | 2018 | 13‘ | DCP | Документарен|

Продукција Black Cat Production

Ко-продукција Skopje Film Studio

www.sfs.mk

mailbcproduction@gmail.com