Карма

Оригинален формат:
2,5 К
Година на објавување:
2015
Времетраење:
18`
Режисер:
Владимир Митревски
Продуцент:
Дејан Крајчевски
Монтажа:
Филип Грчевски
Сценарио:
Владимир Митревски
Директор на Фотографија:
Наум Доксевски
Главни Улоги:
Димитрија Доксевски, Акеси Мехмед, Милан Тоциновски, Симона Спировска
Кратка содржина:

КАРМА е кратка приказна за неколку човечки судбини кои меѓусебно се преплетуваат. Централна фигура е БОБИ, млад човек и татко, чие дете боледува од тешка болест. Неговата цел е по секоја цена да обезбеди средства со цел да го спаси неговиот син. Тој прифаќа да учествува во грабеж на банка, воден од неговите пријатели МИЧО и БУГАР, сметајќи дека тоа е едиснтвен начин да обезбеди средства со кои би го спасил неговиот син. Оваа одлука е поддржана и од неговата сопруга АНА која, иако е поразумна од БОБИ, и таа смета дека моментално само тоа е излез од ситуацијата во која се наоѓаат.

Фестивали:

Меѓународен филмски фестивал АСТЕРФЕСТ, Македонија, 2016

Фестивалот на европски филм – Синедејс, Македонија, 2015

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Круг Филм
Ул. 8-ми март бр.1
1000 Скопје, Македонија
dejan.krajcevski@gmail.com
krugfilmskopje@gmail.com


Living Pictures
Vase Carapica 5
11000 Beograd
Serbia 
office@lp.co.rs
www.lp.co.rs 


Лајт продакшн 
Ул. Стокхолмска 10/2-3
1000 Скопје
МакедонијаВидео Хаус
Пигменто Визуал Студио 
ул. Каирска 4A
1000 Скопје
Македонија 
pigmentovisualstudio@gmail.com 
www.pigmento.mk 


Аудио хаус
Бул. АВНОЈ 106 / 1-14,
1000 Скопје
Македонија 
iggipopovski@gmail.com 
Галерија:
2018-11-16T15:42:57+00:00