Кога денот немаше име

Режисер:
Теона Стругар Митевска
Продуцент:
Лабина Митевска, Себастиен Делои, Диана Елбаум
Сценарио:
Теона Стругар Митевска, Елма Татарагиќ, Данијел Хочевар
Директор на Фотографија:
Ањез Годар
Главни Улоги:
Леон Ристов, Ханис Багасов, Драган Мишевски, Стефан Китановиќ, Игор Вртев Шоптрајанов, Игорче Постолов
Кратка содржина:
Ова е приказна која зборува за една цела генерација на изгубени млади, пораснати во време на транзиција, време на померени вредности, кога локалното станува универзално и кичот и шундот владеат. Петар, Рапе, Цветан, Елена, Војдан, Аце и Владан…како денот се развива така и ние постопено ги откриваме протагонистите на оваа приказна, нивните животи, вистини, лаги и тајни.
Продуцентски куќи:
Систерс и Брадер Митевски
Ф. Рузвелт 4/38
1000 Скопје, 
Македонија
labina@sistersandbrothermitevski.com 
www.sistersandbrothermitevski.com


Metelkova 6
SI-1000 Ljubljana
Slovenija 


Entre Chien et Loup 
Rue de la Luzerne 40-42
1030 Brussels, 
Belgium
2018-11-27T11:58:09+00:00