„Кружното патување на монахот“ на фестивали во Португалија и Словенија

Краткиот анимиран филм “Кружно патување на монахот” во режија на Жарко Иванов е во официјалната конкуренција на 42 издание на Cinanima во Португалија, еден од најстарите фестивали за анимиран филм во светот и е со квалификациски карактер за Оскар.

Ова е 20ти фестивал за Монахот и на нив до сега има освоено 5 награди. По овој фестивал, во декември, филмот ќе биде прикажан на фестивалот за анимиран филм Animateka во Љубљана.

2018-11-13T10:12:07+00:00