Кружно патување на монахот

Режисер:
Жарко Иванов
Продуцент:
Жарко Иванов
Монтажа:
Крсте Господиновски
Сценарио:
Жарко Иванов, Александар Прокопиев
Директор на Фотографија:
Жарко Иванов
Музика:
Оливер Јосифовски

Фестивали на кои е прикажан филмот:

 • Меѓународен фестивал на анимиран филм, Хирошима, Јапонија, 2018 (Animation of the world)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Insomnia, Русија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Animakom, Шпанија, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Cartoon Club, Италија, 2018 (Panorama)
 • Beach Film Festival, Македонија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Divan Film Festival, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Филмски фестивал Whakapapa, Италија, 2018 (Официјална селекција)
 • Balkan Film Food Festival, Албанија, 2018 – Најдобар анимиран филм
 • Anibar, Косово, 2018  – Специјално признание од жирито
 • FeKK, Словенија, 2018 (Официјална селекција)
 • Timishorts, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Anim’est, Романија, 2018 (Официјална селекција)
 • Меѓународен фестивал на анимиран филм Бања Лука, Босна, 2018 (Panorama)
 • Fer Film Festival, Косово, 2018 –Најдобар анимиран филм
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, 2018 (Panorama)
 • Меѓународен филмски фестивал Мармарис, Турција, 2018 (Официјална селекција)
 • Фестивал Киненова, Македонија, 2018 – Best Macedonian Film
 • Lublin Film Festival, Полска, 2018 (Официјална селекција)
 • Cinanima, Португалија, 2018 (Официјална селекција)
 • Tuzla Film Festival, Босна, 2018 (Официјална селекција)

Продуцентски куќи:

Флип Бук
Ул. Багдадска 26/1-3
1000 Скопје, Македонија
ubanob@gmail.com
2019-01-14T15:22:36+00:00