Магдалена (работен наслов: Брачен помошник)

Оригинален формат:
HD
Година на објавување:
2011
Времетраење:
14мин.
Режисер:
Андреј Цветановски
Продуцент:
Владо Цветановски
Извршен Продуцент:
Корнелија Ристовска
Монтажа:
Богољуб Миловановски
Сценарио:
Јелена Цветановска
Директор на Фотографија:
Владимир Димовски
Музика:
Оливер Јосифовски
Главни Улоги:
Александар Степанулески, Огнен Дранговски
Кратка содржина:

Филмот се однесува на институцијата “брачен помошник“. Неа ја ползувале оние семејства од Балканот кои не можеле да имаат пород.

Фестивали:

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2011 (Прикажан во конкуренција на краткометражен филм)

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Продуцентски куќи:
Енох
Видое Смилевски Бато 77/2-47
1000 Скопје, Р.Македонија
enoh_mk@yahoo.com
2018-10-25T10:23:29+00:00