Малиот бог на љубовта

Оригинален формат:
2K
Година на објавување:
2011
Времетраење:
90 мин.
Режисер:
Жељко Сошиќ (Филмографија)
Продуцент:
Жељко Сошиќ
Монтажа:
Жељко Сошиќ
Сценарио:
Жељко Сошиќ
Директор на Фотографија:
Димитар Попов
Музика:
Авро Парт, Владимир Ѓуришиќ
Главни Улоги:
Никола Ристановски, Нина Виолич, Милан Лејн Гутович, Светлана Бојкович, Бранимир Поповиќ, Нада Вукичевиќ
Кратка содржина:

Добро ситуиран македонски лекар живее удобно со својата сопруга во Црна Гора благодарејќи на наследството што го наследил од своите родители. Одеднаш, тој се соочува со неочекувани пресврти во животот. Неговата сопруга исчезнува без трага, банката каде тој ги чува своите пари е во банкрот, полицијата го одзема неговиот пасош. Сам, напуштен и без помош, тој е оди на осамено патување …

Награди:

Најдобра споредна женска улога – Филмски фестивал „Goddess on the Throne“, Приштина, Косово, 2013

Најдобра режија – Филмски фестивал „Goddess on the Throne“, Приштина, Косово, 2013

Награда „Живко Николиќ“ – Филмски Фестивал Херцег Нови, Црна Гора, 2011

Фестивали: Vsetin Film Marathon – Cinema Montenegro, Република Чешка, 2014

Филмски фестивал Балкан Флоренс Експрес, Фиренца, Италија, 2012

Синедејс Фестивал на европски филм, Скопје, Македонија, 2011

Фестивал на филмови од Медитеранот, Котор, Црна Гора, 2012

Филмски фестивал Мотовун, Хрватска, 2012

SouthEast European Film Festival, Париз, Франција, 2012

Денови на црногорски филм, Загреб, Хрватска, 2012

Продуцентски куќи:
Кавал Филм доо
Бул. Јане Сандански 88-1/7
1000 Скопје, Р.Македонија
kaval@kaval.com.mk

Dogma studio doo
Ul. Trifuna Đukića 96,
20 000 Podgorica
Tel/Fax: +382 (0)20 656 667
office@dogma.co.me
2018-09-21T13:17:51+00:00