Мангава Диско Панк (дел од омнибусот „Скопје Ремикс“)

Оригинален формат:
RED 4 K
Година на објавување:
2012
Времетраење:
15 мин.3 сек.
Режисер:
Саша Станишиќ
Продуцент:
Борјан Зафировски
Извршен Продуцент:
Огнен Димитриовски, Катерина Зафировска
Монтажа:
Благоја Неделковски
Сценарио:
Саша Станишиќ
Директор на Фотографија:
Борис Мојсовски
Музика:
Огнен Анастасовски
Главни Улоги:
Ирфан Незир, Емра Куртишова, Енох Саит, Денис Димовски, Сабедин Етем
Кратка содржина:

Mangava Disco Punk (на ромски значи Сакам диско панк) е панк рок група во познатото македонско гето “Шутка”. Нивниот фронтмен Елвис, неуспешно се обидува да го освои срцето на една келнерка од локален ресторан. Неговиот татко го исфрла надвор од дома. Елвис, потполно отфрлен од општеството, ќе доживее просветлување во форма на психоделичен кошмар каде Елвис Присли се појавува како локален цигански таксист, и на главниот плоштад се појавува статуа на Yul Brynner.

Награди:

Специјална награда од жири – Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Фестивали:

Фестивалот на источноевропски филм – Котбус, Германија, 2013

Балкан филм фест, Лублин, Полска, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Фестивал Диесе, Дижон, Франција, 2012

Фестивал на авторски филм, Белград, Србија, 2012

Продуцентски куќи:
Ново Македонско Видео
Караорман бр.26
1000 Скопје, Македонија
zafirovska@nmv.com.mk
www.nmv.com.mk
2018-09-21T10:50:59+00:00