Оригинален формат: HD

Година на објавување: 2009

Времетраење: 29 мин.

Режисер: Роберт Бацај

Продуцент: Авни Далипи

Монтажа: Фатон Насани

Сценарио: Авни Халими

Директор на Фотографија: Осман Демири

Музика: Авни Красниќи

Главни Улоги: Авни Далипи, Муда Исуфи, Дрин Далипи, Генц Халими, Дрита Красниќи, Зијадин Муртези


Кратка содржина:

Во овој филм преовладува чувствителен период на политички случувања во поранешна Југославија, презентирани преку главниот протагонист во филмот Лили, кој во исто време е жртва и сведок на политичките случувања започнувајќи од 1968 година па се до завршувањето на војната во 1999 година. Филмот завршува со прикажување на протагонистот во затвор. Иако дејствието на филмот се развива во војна, сепак ова е еден хуман и антивоен филм.


Продуцентски куќи:
ЛИНА- Р Пресс Продукција
Прва 10
1300 Куманово, Р.Македонија
avnidalipi@hotmail.com