Материјал за аудиција (работен наслов: Потстанар)

Оригинален формат:
Redraw 4k (digital)
Година на објавување:
2013
Времетраење:
14 мин.
Режисер:
Ѓорче Ставрески
Продуцент:
Ѓорче Ставрески
Монтажа:
Софија Самоиловска
Сценарио:
Ѓорче Ставрески
Директор на Фотографија:
Ѓорѓи Клинчаров
Музика:
Огнен Анастасовски
Главни Улоги:
Давид Коцевски, Ана Стојановска, Сабина Ајрула-Тозија, Ема Младенова
Кратка содржина:

Газдарица го замолува својот потстанар со кола да ги пренесе нејзината млада пријателка и ќерката до некое место. Не претпоставувајќи, потстанарот е вовлечен во еден етички проблематичен чин и дознава дека всушност младата жена си ја остава ќерката на посвојување.

Награди:

Најдобар краткометражен филм – Фестивал на македонски филм, Торонто, Канада, 2014

Најдобар краткометражен филм – BOGOSHORTS – Фестивал на краткометражен филм, Колумбија, 2013

Фестивали:

“SEE a Paris” Фестивал на југоисточен филм, Париз, Франција, 2015

Филмски фестивал Other Movie, Швајцарија, 2014

Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014

Фестивал на јужнословенски филм, Тузла, Босна и Херцеговина, 2013

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

Фестивал на храна и филм, Поградец, Албанија, 2013

Продуцентски куќи:
Трис Филмс
Владимир Комаров 33/2-1
1000 Скопје, Македонија
tricefilms@gmail.com
www.gjorcestavreski.com
2018-11-15T16:08:32+00:00