Оригинален формат: HD

Година на објавување: 2007

Времетраење: 22 мин

Режисер: Александар Поповски

Продуцент: Роберт Насков

Извршен Продуцент: Сашо Пешев

Монтажа: Дејан Бошковиќ

Сценарио: Александар Поповски

Директор на Фотографија: Марјан Огненовски

Главни Улоги: Сергеј Трифуновиќ, Тони Михајловски, Никола Ристановски, Тадеј Тош, Ирена Ристиќ


Кратка содржина:

Боговите заминаа. Многу време има поминато од тогаш, од кога неостварена љубов можеше да се претвори во цвеќе, желбата во птица, болката во камен, копнежот во дожд….Тоа беше времето кога постоа метаморфози. Тоа беше време на почетокот на светот. Боговите многу ретко ги споменеме во нашите молитви. Така ние се чувствуваме сами и неспособни да направиме подобрување или промени на нас самите. Ова, сепак, не е точно. Како и да е ова не е вистина. Времето уништува сè. Ова е време кога учиме одново и одново дека ништо не е вечно присутно и таа промена е природен дел од секојдневното живеење. Она што е река денес, може да е море утре. Во филмот, човекот се претвора во сад и ги губи сите негови желби, една девојка може да ги слушне само слоговите од зборот и не може да го разбере нејзиниот љубовник. Мојата земја е во процес на транзиција кој трае веќе 20 години. “Метаморфози” е филм за една група на луѓе кои се во постојана транзиција целиот свој живот.


Продуцентски куќи:

Кино око
Нобелова 12а/6
1000 Скопје, Македонија
contact@kinooko.com.mk

New Moment
Hilandarska 14
11000 Belgrade, Serbia
office@newmoment.com