Меѓу два света

Оригинален формат:
Full HD 16:9
Година на објавување:
2013
Времетраење:
26 мин
Режисер:
Сабидин Али
Продуцент:
Сабидин Али
Монтажа:
Лазар Секуловски
Сценарио:
Назлије Јашари
Директор на Фотографија:
Роберт Јанкуловски
Музика:
М.Б. Капсамун
Кратка содржина:

Летна зора, звуци на авиони, слетувања и полетувања. Ирфан и семејството слетуваат во Скопје и нестрпливо се упатуваат кон Тетово. Хотелите и рестораните се одамна резервирани. Менаџерите ги привршуваат подготовките. Печалбарите некогаш ги носеле парите да градат големи куќи, а денес да прават големи свадби за да им се оддолжат на нивните предци, за да ги поврзат појако нивните корени.

Фестивали:

Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм ДокуФест, Призрен, Косово, 2014

Фестивал на документарни филмови за човекови права ONE WORLD, Косово, 2013

Продуцентски куќи:
Визиони Плус
ул.101 bb
1200 Тетово, Mакедонија
eacnoa@gmail.com
2018-10-24T09:22:40+00:00