Мисија Лондон

Оригинален формат:
35 мм
Година на објавување:
2010
Времетраење:
100 мин.
Режисер:
Димитар Митовски
Продуцент:
Иван Дојков, Огнен Антов, Ласзло Кантор, Фредерик Зандер
Монтажа:
Марко Глушац, Река Лемхени
Сценарио:
Димитар Митовски, Алек Попов, Делиана Манева
Директор на Фотографија:
Ненад Боројевиќ
Музика:
Константин Тезков
Главни Улоги:
Томас Арана, Алан Форд, Јулијан Вергов, Розмари Лич, Георги Стајков, Мето Јовановски
Кратка содржина:

Концертот по повод приклучувањето на Бугарија во Европска Унија, кој се планира во Амбасадата на Бугарија во Лондон е работа на Варадин, новиот Амбасадор. Покрај тоа негова задача е и да го обезбеди присуството на Кралицата. Но, со корумпирани вработени, криминални банди кои работат надвор од кујната, со вљубувувањето во стриптизета и со мало недоразбирање со PR агенцијата – неговата едноставна задача се претвора во хаотичен кошмар.

Награди:

„Непоткуплива награда“ – Филмски фестивал Мотовун, Хрватска, 2011

Фестивали:

Филмски фестивал ДИВАН, Романија, 2013

Меѓународен филмски фестивал, Москва, Русија, 2010

Меѓународен филмски фестивал, Братислава, Словачка, 2010

Недела на унгарски филм, Унгарија, 2010

Меѓународен Филмски Фестивал, Софија, Бугарија, 2010

CINEDAYS – Меѓународен фестивал на европски филм Скопје, Македонија, 2010

Филмски Фестивал „Златна роза“, Варна, Бугарија, 2010

Официјална Веб страница:
http://www.mission-london.com/
Продуцентски куќи:
Дрим Фектори - Македонија
13ти Ноември 5/8
1000 Скопје, Македонија
Тел: +389 2 3111125
Факс: +389 70 255888
info@dream.com.mk
ognenantov@gmail.com
contact@dfm.mk
www.dfm.mk
 
SIA- Camera LTD
48 Shipka,
1504 Sofia, Bulgaria
www.sia.bg

Új Budapest Filmstudio
Lumic utca 26,
1185 Budapest, Hungary
ujbpfilm@ujbudapestfilmstudio.hu
www.ujbudapestfilmstudio.hu

Fidelity Films
62b Melbourne Grove
SE22 8QY London, UK
www.fidelity-films.com

Swedish Repub Film AB
Vretenvagen 12,
SE-171 54 Solna, Sweden
www.swfab.se

Трејлер

2018-09-21T12:42:35+00:00