Оригинален формат: HD

Година на објавување: 2013

Времетраење: 15 мин.

Режисер: Косара Митиќ

Продуцент: Томи Салковски

Монтажа: Владимир Павловски

Сценарио: Косара Митиќ

Директор на Фотографија: Ѓорѓи Клинчаров

Главни Улоги: Кристина Леловац, Славиша Кајевски, Оливер Митковски, Александар Микиќ, Драгана Левенска


Кратка содржина:

Таа вечер одговорна за драгсторот е Еми, млада девојка, продавачка, енормно дебела и со старински стил на облекување. Додека таа, како и секоја друга вечер, љубезно ги услужува купувачите во доцните часови, ни оддалеку не ја насетува опасноста во која се наоѓа.


Фестивали:

 • Меѓународен филмски фестивал, Оденсе, Данска, 2015
 • Филмски фестивал ContraVision, Германија, 2015
 • Фестивал на краткометражен филм, Левен, Белгија, 2014
 • Меѓународен фестивал на филмови од централна и источна Европа – CinEast, Луксембург, 2014
 • Филмски фестивал „Јасуџиро Озу“, Болоња, Италија, 2014
 • Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2014
 • Филмски фестивал „Other Movie“, Лугано, Швајцарија, 2014
 • Меѓународен фестивал на документарен и краткометражен филм „Докуфест“, Германија, 2014
 • Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Хамбург, Германија, 2014
 • Меѓународен фестивал на краткометражен филм – АТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2014
 • Еурошортс – Меѓународен филмски фестивал, Полска, 2013
 • Филм Фронт – Меѓународен фестивал на краткометражен филм, Нови Сад, Србија, 2013
 • Фестивал Синема да Маре, Италија, 2013
 • Филмски фестивал Херцег Нови, Црна Гора, 2013
 • Фестивал Авантура – Филм форум Задар, Хрватска, 2013
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2013

Продуцентски куќи:
Skopje Film Studio
Slavejko Arsov 15
1000 Skopje, Macedonia
office@sfs.mk
www.sfs.mk