Народен фронт 12 (работен наслов: Ego death)

Оригинален формат:
2К 16:9

Година на објавување:
2012

Времетраење: 10 мин. 01 сек.

Режисер: Иван Ивановски

Продуцент: Виолета Качакова

Монтажа: Иван Ивановски

Сценарио: Иван Ивановски

Директор на Фотографија: Иван Ивановски

Музика: Филип Митров, Иван Ивановски

Кратка содржина:
Поделен во три дела, филмот паралелно ги набљудува човечката психа, структурата на општеството, религијата и природата.


Фестивали:

 • Меѓународен фестивал на анимиран филм “SUPERTOON”, Хрватска, 2015
 • Фестивал на анимиран филм O!PLA, Полска, 2014
 • Фестивал за процесирање култура ДримОН, Струга, Македонија, 2013
 • Меѓународен фестивал на краткометражен филм SHORT FORM, Горни Милановац, Србија, 2013
 • Аниматека – Меѓународен фестивал за анимиран филм, Љубљана, Словенија, 2012
 • Анимакс Филм Фест-Меѓународен фестивал за анимиран филм, Скопје, Македонија, 2012
 • Notfall-Меѓународен филмски фестивал, Леуварден, Холандија, 2012
 • Приманима 2012 – Меѓународен фестивал за анимиран филм, Будаорс, Унгарија, 2012
 • Аним’ест – Меѓународен фестивал за анимиран филм, Букурешт, Романија, 2012
 • Меѓународен фестивал за анимиран филм, Бања Лука, Босна и Херцеговина, 2012
 • Стоптрик-Меѓународен филмски фестивал за стоп анимација, Марибор, Словенија, 2012
 • Стоптрик-Меѓународен филмски фестивал за стоп анимација, Неиполомице, Полска, 2012
 • Балканима – Европски филмски фестивал за анимиран филм, Белград, Србија, 2012
 • Филмски фестивал Eastern Neighbours, Хаг, Холандија, 2012
 • Балкански фестивал на храна и филм, Албанија, 2012
 • Филмски фестивал во Тузла, Босна и Херцеговина, 2012
 • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012
 • Фестивал на европски филм – Синедејс, Скопје, Македонија, 2012
 • Фестивал на краткометражен филм Fenetres Sur Courts, Дижон, Франција, 2012
Продуцентски куќи:
Трис Филмс
Владимир Комаров 33-2/1
1000 Скопје, Р.Македонија
[email protected]
[email protected]
2019-01-17T09:32:47+00:00