Недовршена приказна

Оригинален формат:
DCP, 4K, 1:2, 40
Година на објавување:
2012
Времетраење:
19 мин.
Режисер:
Наум Михајловски
Продуцент:
Роберт Јазаџиски
Монтажа:
Мајкл Реик
Сценарио:
Наум Михајловски, Верица Недеска
Директор на Фотографија:
Димитар Попов
Музика:
Јордан Костов
Главни Улоги:
Верица Недеска, Павел Режничек, Јитка Шнајдерова
Кратка содржина:

Двајца научници кои живеат во угнетувачки систем, вршат едно забрането истражување. Една тајна служба ги гони но тие не остапуваат од необичниот експеримент кој ќе им излезе од контрола.

Награди:

Специјална награда од жири – Филмски фестивал на добротворни цели, Монако, 2012 (светска премиера)

Фестивали:

Фестивал на јужнословенски филм, Тузла, Босна и Херцеговина, 2013

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2012

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2012

Festival of European Film – CineDays, Скопје, Македонија, 2012

Фаму Фест Ноар, Прага, Чешка Република, 2012

Продуцентски куќи:
Кавал Филм
Јане Сандански 88/1-7
1000 Скопје, Р.Македонија
kaval@kaval.com


Famu Studio
Klimentska 4, Praha 1
Czech Republic
Ondrej Sejhona
ondrej.sejhona@studifamu.cz


I/O
Dienzenhoferovy sady
1102/1
Praha 5, 1500 Czech Republic
www.iopost.cz
Jordi Niubo
jordi@iopost.cz
2018-09-21T12:55:24+00:00