Ноќен живот

Режисер:
Дамјан Козоле (Филмографија)
 
Продуцент:
Данијел Хочевар
 
Сценарио:
Дамјан Козоле, Огњен Свиличиќ
 
Главни Улоги:
Пиа Земљиќ, Јернеј Шугман, Марко Мандиќ, Петре Арсовски, Јана Жупанчиќ
 
Кратка содржина:

Една петочна вечер, угледен адвокат е пронајден скоро изгризан до смрт од кучиња, целосно гол, а околу појасот има закачено дрвен дилдо. Бизарниот случај потсетува на словенечкиот скандал со булмастиф. Никој не знае што точно се случило…

Фестивали:

„Кристален глобус“ за најдобра режија – Меѓународен филмски фестивал, Карлови Вари, Република Чешка

 
Продуцентски куќи:
ВЕРТИГО
Метелкова 6, SI-1000
Љубљана, Словенија
+386 1 4397080
info@vertigo.si
www.vertigo.si 

Копродуценти:

Сестри и брат Митевски
Рузвелтова 4-38
Скопје, Македонија
+389 3 064455
info@sistersandbrothermitevski.com
www.sistersandbrothermitevski.com
 
 
 
 

 

2018-10-24T09:50:37+00:00