Режисер: Борис Дамовски

Продуцент: Борис Дамовски

Сценарио: Александар Русјаков, Борис Дамовски

Главни Улоги: Александар Донев, Арна Шијак, Иван Ангелов

Кратка содржина: Долгометражен 2D анимиран филм за македонската понова историја и нејзините идни реперкусии. Не е вообичаена политичка анализа. Научно-фантастична комедија.


Продуцентски куќи:

Контрабанда Филм

Рузвелтова бр.58/12 1000 Скопје,

Р.Македонија damovski@gmail.com