Опера

Оригинален формат:
Full HD
Година на објавување:
2015
Времетраење:
37`
Режисер:
Бајрам Бајрами
Продуцент:
Африм Фаризи
Монтажа:
Мухамер Мустафа
Сценарио:
Лејла Халими Лумани
Директор на Фотографија:
Ибрахим Махмути
Музика:
Фатос Лумани
Главни Улоги:
Сокол Хајрулаху, Адриан Азири, Кренар Исмаили, Фисник Ристеми, Фатос Лумани, Јетон Пустина
Кратка содржина:

Во овој документарец ќе се прикажува положбата на професионалniot музичар и потешкотиите со кои се соочува. Истотака, ќе се студира и фактот зошто има недостаток на линк помеѓу пошироката јавност и правите уметници и дали недостатокот на информации од разни културни установи. Професионалниот живот на различни уметници, од разни профили ќе биде прикажано паралелно во овој документарец.

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
DEA Production
178/14 Мала Речица
1200 Тетово, 
Македонија
afrim_8405@hotmail.com
2018-10-24T11:02:50+00:00