Отворени гробови

Оригинален формат:
Beta
Година на објавување:
2009
Времетраење:
39 мин.
Режисер:
Драги Савевски
Извршен Продуцент:
Коста Китановски
Сценарио:
Томе Витанов, Блаже Миневски
Главни Улоги:
Валентина Божиновска
Кратка содржина:
Тргнавме во потрага по гробовите на Македонските Војводи за да се потсетиме на нивните цели. Нивниот глас е многу силен доколку има кој да го слушне… Само во Македонскиот јазик и во Македонија зборот Војвода има единствено значење на силен човек, храбар лидер на бунтовничко здружение во времето на Турското ропство.
Продуцентски куќи:
Магна Култ
11 Октомври 9-4
1000 Скопје, Р.Македонија
valebozinovska@yahoo.com
2018-10-22T14:38:48+00:00