Пепи и Муто

Година на објавување:
2015
Времетраење:
17′
Режисер:
Ѓорѓи Унковски
Продуцент:
Дарко Попов
Монтажа:
Благоја Неделковски
Сценарио:
Ѓорѓи Унковски
Директор на Фотографија:
Димо Попов
Главни Улоги:
Сашко Коцев, Пепи Мирчевски
Кратка содржина:

Кога супер интелигентниот кадет Муто ги здружува силите со стариот намќорест и корумпиран детектив (Пепи), Скопје го добива своето прво полициско дуо. Дали неверојатното партнерство помеѓу детективите Пепи и Муто ќе ги изведе локалните криминалци на виделина и дали Скопје конечно ќе биде мирно? Најверојатно не, иако можеби за нивното пријателство сеуште има шанса.

Фестивали:

Фестивал на филмови на Југо-источна Европа (SEE Film Festival), Нингбо, Кина, 2016

Филмски фестивал La Guarimba, Италија, 2016

ContraVision Filmfestival, Германија, 2016

Фестивалот на европски филм – Синедејс, Македонија, 2015

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Фокус Покус Филмс
Владимир Комаров 33,22/1
1000 Скопје, Македонија
daropopov@gmail.com
2018-09-19T18:37:38+00:00