Песната на бекташот

Оригинален формат:
4K
Година на објавување:
2017
Времетраење:
30′
Режисер:
Гоце Цветановски
Продуцент:
Богдан Јончевски
Монтажа:
Богдан Јончевски
Сценарио:
Љубе Цветановски
Директор на Фотографија:
Виктор Јончевски
Кратка содржина:
Ноќта на 40 маченици е еден од најважните ритуали на мистичните дервиши Бекташи. Ова е прв пат овој ритуал да биде целосно снимен на камера.
Продуцентски куќи:
Сити Стар Продукција
Ул. Белчишка 13А
1000 Скопје, Македонија
citystar_production@yahoo.com
2018-11-27T12:13:05+00:00