Пештерата (работен наслов: Гиза Зоо)

Оригинален формат:
HD
 
Година на објавување:
2014
 
Времетраење:
23`
 
Режисер:
Ахмед Гонеими
 
Продуцент:
Тамер Елсаид, Дарко Попов
 
Монтажа:
Мохамад Шауки Хасан
 
Сценарио:
Ахмед Гонеими
 
Директор на Фотографија:
Димо Попов, Ислам Камал
 
Главни Улоги:
Адам Фазари, Амр Вишахи
 
Кратка содржина:

Адам му се восхитува на својот постар брат Саед. Често прави будалести работи само за да остави впечаток. По првата посета на зоолошката градина во Гиза, Адам помислува колку многу би му се допаднало големото зелено место во стар Каиро. Адам одлучува да му даде на Саед посебен подарок оттаму кој ќе ги втурне во неочекувани неволји.

Награди:

Специјална награда „Старозлатен проектор“ – Меѓународен филмски фестивал АСТЕРФЕСТ, Струмица, Македонија, 2015

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Македонија, 2014

Меѓународен филмски фестивал Ротердам, Холандија, 2014

Меѓународен филмски фестивал, Санта Барбара, САД, 2014

 
Продуцентски куќи:
Zero Production
19a Adly Street,7/37
Downtown, Cairo, 
Egypt 

Фокус Покус Филмс
Владимир Комаров бр.33-2/11b
1000 Скопје, Македонија
daropopov@gmail.com 
focuspocusfilm@gmail.com
 
 
 
 
2018-11-15T17:41:41+00:00