Оригинален формат:  AVI

Година на објавување:  2015

Времетраење:  15`18“

Режисер:  Саша Станишиќ

Продуцент:  Вангел Мичевски

Сценарио:  Зоран Димов

Директор на Фотографија:  Игор Димов

Музика:  Емилио Муарем

Кратка содржина:
Во неговиот досегашен 32-годишен професионален ангажман забележано е учество во гасење на над 2000 противпожарни интервенции врз објекти, над 150 интервенции на гаснење големи шумски пожари и спасени 23 човечки животи. Во акција бил повреден 7 пати, од кои во една и со посериозни повреди и изгореници. Да, тоа е пожарникарот Сем, Музафер Шабанов – единствениот професионален пожарникар Ром во Р.Македонија. Низ зборовите на самиот протагонист, како и неговите најблиски и колеги, ќе се развие приказната за неговиот избор на оваа професија, која, освен хумана, исто така е и многу опасна. Покрај тоа што спасил многу животи од сигурна смрт за време на пожар, тој исто така се обидува да им помогне на своите сограѓани обучувајќи ги што треба да направат кога ќе се соочат со пожар. Неговата идеја: да се отвори противпожарна станица во населбата во која живее се уште не наишла на можност за реализација.


Фестивали:

  • Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015
Продуцентски куќи:

ТВ Студио 7

Бул. Јане Сандански 112/1-17

П.Фах 59 1000 Скопје, Македонија

info@tv-studio7.com.mk

www.tv-studio7.com.mk