Поинаку

Поинаку

Оригинален формат:
DVCPRO 720p
Година на објавување:
2009
Времетраење:
12 мин.
Режисер:
Александар Русјаков
Продуцент:
Маријан Огненовски, Павле Игновски
Монтажа:
Филип Грчевски
Сценарио:
Александар Русјаков
Директор на Фотографија:
Бранд Феро
Главни Улоги:
Верица Недевска- Трајкова, Димитрија Марин Бабиќ
Кратка содржина:

Лена е млада девојка која денот го започнува и завршува сама, во празен стан, одејќи по празни улици, работејќи во празно студио, живеејќи во празен град. На денот кога е запросена, нејзиното момче е прегазено од автобус и умира. Оваа несреќа комплетно го менува нејзиниот живот и реалност. Таа живее со спомените на нејзиното момче и ништо повеќе не ја интересира. Во секојдневните обврски таа не забележува ништо околу себе . Таа живее сама.

Фестивали:

Балкански филмски фестивал, Турција, 2010

БЕЛЕФ – Белградски летен филмски фестивал, Србија, 2010

Продуцентски куќи:
Фабрика
Ј.Х.Џинот 8-1/6
1000 Скопје. Р.Македонија
contact@fabrika.com.mk
2018-11-15T11:58:30+00:00