Последниот отпор на старецот

Оригинален формат:
5K
Година на објавување:
2015
Времетраење:
35`
Режисер:
Арбен Тачи
Продуцент:
Арбен Тачи
Монтажа:
Шпетим Амети
Сценарио:
Арбен Тачи
Директор на Фотографија:
Халим Лута
Музика:
Фатос Лумани
Главни Улоги:
Гарип Ибрахими, Рафи Халили, Миле Таневски-Кукуљ
Кратка содржина:

Судбината на три старци занаетчии е тесно поврзана со судбината на дрвото преку кое тие го осигуруваат лебот, и исто како дрвото и самите ликовите мечтаат за небесните височини кога се околу нив се труди да ги задржи и соборува на земја. Многу други занаетчии ја делат истата судбина.

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола. Македонија, 2015

Продуцентски куќи:
Арб Филм
Љубе Б. Пиш 31 
1220 Тетово, Македонија
arben_th@yahoo.com 
2018-10-24T11:10:08+00:00