Пресуда

Оригинален формат:
2K Arri Alexa
Година на објавување:
2014
Времетраење:
107`
Режисер:
Стефан Командарев (Филмографија)
Продуцент:
Владимир Анастасов, Стефан Командарев, Александер Риш, Катја Тричкова, Ангела Несторовска, Кристин Хопт, Борис Т. Матиќ
Монтажа:
Нина Алтапармакова
Сценарио:
Марин Дамјанов, Емил Спахијски, Стефан Командарев
Директор на Фотографија:
Красимир Андонов
Музика:
Стефан Валдобрев
Главни Улоги:
Асен Блатечки, Мики Манојловиќ, Ованес Торосиан, Ина Николова, Параскева Џукелова, Мето Јовановски
Кратка содржина:

Веќе 25 години Митјо живее со ужасна тајна. Како млад пограничен војник на бугарската граница, бил принуден да изврши убиство на млад пар од Источна Германија во обид на бегство кон Турција. Денес Митјо е повторно на истата граница, но овојпат работи од спротивната страна на законот, помагајќи им на емигрантите од Турција да пребегнат во Бугарија (Европска Унија).

Фестивали:

Меѓународен фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“, Битола, Македонија, 2015

Скопски филмски фестивал, Македонија, 2015

“SEE a Paris” Фестивал на југоисточен европски филм, Париз, Франција, 2015

Меѓународен филмски фестивал, Гоа, Индија, 2014

Филмски фестивал „Црни ноќи“, Талин, Естонија, 2014

Меѓународен филмски фестивал, Софија, Бугарија, 2014

Продуцентски куќи:
Сектор Филм
Алберт Ајнштајн 9/14
1000 Скопје, 
Македонија
office@sektor.com.mk   
www.sektor.com.mk  

Argo Film Ltd
Yantra Str.no.58, ap.11 
1124 Sofia, 
Bulgaria
argofilm@abv.bg
www.argofilm.eu

Neue Mediopolis Filmproduction Gmbh
Kochstrase 130
Лајпциг, Германија
leipzig.office@mediopolis-online.de 
www.neue-mediopolis.de 

Propeler Film
Varsavska 3
10 000 Загреб, Хрватска
btm@propelerfilm.com
www.propelerfilm.com
2018-10-22T15:54:49+00:00