Оригинален формат: Full HD

Времетраење: 17′

Режисер: Агим Абдула

Продуцент: Бунјамин Куртиши

Монтажа: Решад Османи

Сценарио: Агим Морина

Директор на Фотографија: Бесим Сејдиу

Музика: Адриан Кастрати

Главни Улоги: Агим Абдула


Кратка содржина:

Краткиот филм „Разговор за животот“ преставува реконструкција на еден настан кој му се случил на херојот на филмот, писателот Вулнет, во младоста. Тој додека патува со воз за Кичево, за да го посети својот пријател од студентските денови, му го кажува настанот на својот внук Арбреш. Тој му ја раскажува целата приказна која не враќа во 1974 година, запознавањето со Анита и Естебан, и при раскажувањето признава дека бил заљубен во Анита.


Продуцентски куќи:
Галактика Пиктурес ДОО
Ул.20 бр.3, Сарај
1000 Скопје, Македонија
galaktika.pictures@gmail.com