Реквием за госпоѓа Ј

Продуцент:
Ненад Дукиќ, Павлина Јелева, Томи Салковски
Монтажа:
Владимир Павловски
Сценарио:
Бојан Вулетиќ
Директор на Фотографија:
Јелена Станковиќ
Главни Улоги:
Мирјана Карановиќ, Даница Неделковиќ, Мира Бањац, Јована Гавриловиќ, Срѓан Тодоровиќ
Кратка содржина:
Реквием за госпоѓа Ј обработува актуелна, универзална тема што произлегува од севкупната материјална и емотивна криза која владее во светот, а најмногу во сиромашните земји. Приказната ги следи животите на четири жени кои припаѓаат на различни генерации: мајка, нејзините две ќерки и свекрва. Главниот лик, Госпоѓа Ј, откако останува без работа и пензија, бара начин материјално да го обезбеди своето семејство. Постарата ќерка крие дека е трудна, помладата ќерка влегува во бурен пубертет, а свекрвата само молчи и не комуницира со никој. На еден поинаков начин, преку црн хумор, овој филм се обидува да зборува за сериозни теми од животот во транзиција.
Продуцентски куќи:
SEE FILM PRO
Omladinskih brigada 224
Belgrade,Srbia
T: +381 11 61 55 830
fax: +381 11 61 55 830
E: seefilm@eunet.rs


GEOPOLY FILM
5, Evlogi i Hristo Georgievi Blvd
1142 Sofia, Bulgaria
geopolyfilm@gmail.com


Скопје Филм Студио
Славејко Арсов 15,
1000 Скопје, Македонија
www.sfs.mk
2018-11-27T14:04:33+00:00