Роденден

Оригинален формат:
HD
Година на објавување:
2015
Времетраење:
22′ 59”
Режисер:
Косара Митиќ
Продуцент:
Владимир Атанасов, Ангела Несторовска
Монтажа:
Владимир Павловски
Сценарио:
Косара Митиќ
Директор на Фотографија:
Дејан Димески
Главни Улоги:
Никола Колев, Дениз Абдула, Александар Михајловски, Силвија Стојанова
Кратка содржина:
Роденден е филм за група тинејџери кои изнаоѓаат еден бизарен начин за забава. Една дождлива вечер, Марко,Фиц и Кецко го прославуваат полнолетството на нивниот другар Милан. Типична роденденска журка во која хедонистички уживаат во сласта на пороците. Знаејки дека Милан сеуште е невин и дека е очајно заљубен во нивната класна Невена, Марко решава да му даде еден предлог кој нема да може да го одбие.
Продуцентски куќи:
Сектор Филм
Алберт Ајнштајн 9/14
1000 Скопје, Македонија
office@sektor.com.mk 
www.sektor.com.mk
2018-09-19T17:49:30+00:00