Сеништа

Оригинален формат:
HD
Година на објавување:
2011
Времетраење:
35 мин.
Режисер:
Скендер Рауфи
Продуцент:
Сание Камбери
Монтажа:
Афет Мифтари
Сценарио:
Скендер Рауфи
Директор на Фотографија:
Афет Мифтари, Мирилинд Ашими
Музика:
Наџије Бериша
Кратка содржина:
Внимателно слушајте ги народните песни! Тие се златен рудник на најдобрата мелодија која го разоткрива погледот кон карактерите на различните нации- рекол познатиот Роберт Шуман, и оваа фраза претставува инспирација за филмот “Сеништа“. Ова е една чувствителна приказна за еден познат фолк пејач,кој е принуден да пее песни за познати комунистички идеолози и нивните жени, но тој останува доследен на своето убедување дека: такви видови на песни тој никогаш нема да пее, па дури и по цената на неговиот живот!
Продуцентски куќи:
Њу лук-с
Охридска 43
1200 Тетово, Р.Македонија
sanije_k@live.com
2018-10-24T09:34:29+00:00